1.–6. november 2019

I løpet av disse dagene skal vi gi deg en liten smakebit av hva Sicilia kan by på. Det blir vinsmaking, matkurs, byvandring, markedsbesøk, olivenhøsting, kulturelle besøk og masse god mat. Det blir både restaurantbesøk og mat «hjemme» på kjøkkenet med Kim og Pelle bak grytene. 

Sicilia

Sjarmerende vakker og perfekt plassert i hjertet av Middelhavet, har Sicilia trukket til seg folk i all tid. Øya bærer preg av de forskjellige kulturer som har lagt igjen sine fotspor i form av greske templer, arabiske kupler og bysantiske mosaikker.

~

Naturen på Sicilia er variert med fjell, olivenlunder, vinmarker og karrige stepper. Landet er kupert med svingete veier blant små fjellandsbyer, og langs kysten ligger det vakre strender og fiskelandsbyer. Og over det hele ruver den aktive vulkanen Etna. 

~

Maten på Sicilia er en av en egen verden. Ferske skalldyr, tunfisk og sverdfisk, sitrus, mandler og pistasjenøtter, ricotta, tomater, urter… Og i det rike jordsmonnet under Etna dyrkes det druer. Her er det noe for alle ganer!

Crewet

Lokal guide

FRODE GABRIELSEN «oppdaget» Sicilia i 2005, og har vært der nede hvert eneste år siden den gang. Frode og hans kone, Kristin, ble så fascinert av stedet at de kjøpte en olivenlund i 2012 og bygget Villa Respiro med hjelp av lokale venner og en arkitekt fra Palermo. Frode har fått et godt kjennskap til området og et stort kontaktnett blant de lokale Sicilianerne. Frode elsker naturen, menneskene, maten og vinen i Madonie, nasjonalparken som omkranser Villa Respiro.

Kokk

PER-GUNNAR «PELLE» FROGNER er en matglad fyr, han har fagbrev som kokk, men har hatt mat mer som hobby enn yrke fram til han startet Tønsberg Delikatesse i 2011, og Frogner Delikatesse i 2015. Han har også jobbet som baker i sin ungdom. Hans store lidenskap for tiden er det Italienske kjøkken og Pelle vil, sammen med Kim, se til at dere får noen uforglemmelige matopplevelser.

Kokk og vinkelner

Kim Wiuff og Linn Mjelde har lang fartstid innen restaurantbransjen. De har jobbet på restauranter som Statholdergaarden (Kim), Belhaven (Linn) Engø Gård og MÅLTID i Kristiansand. I 2016 åpnet de Tjøme Kolonial, en liten butikk med fokus på økologiske og gode råvarer. I tillegg åpnet de kaffebar i 2018 for å kunne tilby skikkelig god kaffe, lunsj og bakverk til alle turgåere på Tjøme. Kim og Linn er ekstremt opptatt av gode råvarer og god mat, og kjører gjerne lange omveier for å oppleve det lille ekstra. De hadde sin første tur til Sicilia i 2019 og kan nesten ikke vente på å komme tilbake!

Inkludert:

  • Overnatting 5 netter i dobbeltrom i private «Villa Provenza»
  • Frokost
  • Lunsj
  • Middag ~ en av kveldene fyrer vi opp i pizzaovnen og får besøk av noen av Sicilias beste pizzakokker
  • Drikke til alle måltider
  • Transport ifm. alt opplegg
  • Guide

(Egen flybillett er ikke inkludert)

Pris: 15.000 kr per person

Påmelding:

linn@tjomekolonial.no