Tjøme kolonial – hvem er vi?

Tjøme kolonial åpnet i april 2016 for å gi fastboende, ferierende og andre gjester på øya god kvalitetsmat basert på gode og rene råvarer. Her finner du økologiske varer og hjemmelagde delikatesser, ferskt brød og ferdige retter. I tillegg tilbys catering og ulike arrangement som matkurs og pop-up restaurant.

Med kjærlighet til mat, og med fokus på økologi og rene råvarer, fyller vi hyllene med delikatesser fra egen produksjon og utvalgte leverandører. En stadig søken etter nye smaker og spennende varer, gjør at du alltid vil finne noe nytt. Hvert besøk blir som en oppdagelsesreise!

Midt i lokalet har vi bygget et kjøkken der det alltid dufter av de deiligste retter. Her produseres mye forskjellig: Hjemmelaget syltetøy, den legendariske pestoen, ekte dansk skagenrøre og mye, mye mer. Herfra kan du også plukke opp dagens middag, laget kun med råvarer fra kolonialen – god smak garantert!

Kolonialen

Vårt mål er å tilby deg de varene du ikke finner i dagligvaren. La deg friste av gode oster, skinker, økologiske dagligvarer og hjemmeproduserte produkter. Tjøme kolonial er en møteplass for matelskere. Vi tar gjerne en prat over disken, kommer med forslag til hele retter eller tilbehør – eller hva med et vintips? I kaffebaren vår kan du dessuten nyte en kaffe og ferdig lunsj.

TKs egne produkter

Skagenrøren har blitt et must på frokostbordet, pestoen har blitt legendarisk – folk reiser langveisfra for å sikre seg en porsjon, og deilig syltetøy kommer på plass med hjelp fra bærplukkere og hageeiere. All mat hos oss lages med Kims kjærlighet til de gode råvarene og den gode smak, slik at du kan nyte godt av Tjøme Kolonial også hjemme.

Maten

Med gode råvarer som utgangspunkt er det enkelt å lage god mat. Vi har sandwich til å ta med på tur, ferdige middagsretter du enkelt kan varme eller vi kan gjøre klar en 3-retters middag med full «bruksanvisning». Maten fra Tjøme kolonial kan også nytes gjennom vår catering eller på ulike arrangement.

Kim

Gode råvarer og den gode smak er utgangspunktet når vår blide, danske kokk tryller frem de deiligste retter. Lang erfaring fra restaurantbransjen, blant annet som restaurantsjef på Engø Gård og den prisbelønte Restaurant Måltid.

Linn

Som faglært servitør og vinkelner er hun mer enn bare et smil bak disken. Linn kan hjelpe deg matche god mat med god drikke, noe hun har god erfaring med fra både Engø Gård og Restaurant Måltid.